Pregled dosadašnjeg rada časopisa “ECONOMICS”

Poštovani posjetioci našeg sajta, dragi prijatelji;

Želimo Vam se zahvaliti što pratite naš sajt, što redovno konzumirate naše vijesti.

Mi imamo šta plasirati široj javnosti, a pogotovo vijest da je do sada publikovano osam (8) brojeva časopisa Economics. (printana i elektronska verzija)

S pravom možemo se pohvaliti, da naš časopis spada u red najboljih časopisa iz Ekonomske teorije i analize, na prostorima sadašnje BiH i njenih entiteta.

Očekujemo ubrzo da će isti biti indeksiran u najačem indeks centru časopisa iz ekonomske nauke, u kojem se referiše na stotine hiljada časopisa iz različitih krajeva svijeta, a to je Američka ekonomska asocijacija (AMERICAN ECONOMIC ASSOCIATION) EconLit.
U toku je proces evaluacije.

Isto tako, naš časopis je u završnoj fazi evaluacije kod Scopusa, još samo jedna prepreka treba da se savlada.
http://suggestor.step.scopus.com/progressTracker/trackingID=2EECFF7F01EBDDC5

Naše radove referiše indeks centar u Poljskoj De Gruyter Open
https://www.degruyter.com/view/j/eoik

Ovo nas svrstava u red lidera u regionu, tako bi Ekonomski svijet nauke, došao u jednu malu Republiku Srpsku, odnosno BiH.Mi smo na to ponosni!

Do sada smo u osam (8) brojeva objavili 79 radova, uvjek je bilo više od 50% naučnih radova, koje je napisalo više od stotinu autora i koautora, iz devet (9) zemalja. Broj odbijenih radova, domaćih i međunarodnih, kreće se u prosjeku oko 22%. Recimo, interesantan podatak je da su naši recenzenti svojim recenzijama, za osmi broj odbili dva rada iz Indije.

Dakle, naša redakcija je neumoljiva i profesinalna, sistem duplog anonimnog recenziranja.S korom uvjek poštujemo pravilo, autor iz jedne zemlje, obadva recenzenta iz drugih zemalja. Našu redakciju čine eminentni profesori iz 24 zemlje širom svijeta, https://oikosinstitut.org/redakcija-casopisa/ koji dolaze sa 5 kontinenata, što ćete rijetko naći kod nekih drugih časopisa iz BiH.

Ne smijemo zaboraviti, niti hoćemo, doprinos koji daje glavni i odgovorni urednik časopisa prof. dr PetarĐukić, UNO Teorijska ekonomija, zaposlen na Javnom Beogradskom univerzitetu. Sa uvaženim profesorom redakcija je prezadovoljna.

Dakle, mi kroz organizaciju časopisa pokušavamo dati doprinos globalnoj nauci, kao i promovisati naš entitet, našu zemlju na najbolji mogući način.

Pratimo i posjećenost našeg sajta putem Google Analytics Solutions, analitika pokazuje da je posjećenost odlična.

Prate nas skoro sa svih kontinenata, najinteresantnije posjete bile su nam koje su dolazile iz Togo, Alžir i neke druge interesantne i nama duhovite destinacije.

Dakle, poštovani čitaoci ovo bi bilo u najkraćem, prestavljanje našeg časopisa i njegovih trenutnih dometa.

Vas pozivamo da nam se pridružite, da zajedno radimo u budućnosti, s ciljem unapređenja nauke na ovim prostorima.

Dobro došli u Oikos institut- Istraživački centar,
dobro došli vaši radovi u časopis Economics.

Bijeljina; 27.06. 2017. godine.

S poštovanjem!

Direktor
Prof. dr Zoran Mastilo