O ČASOPISU

casopisSa ponosom predstavljamo časopis “Economics” Oikos Instituta u Bijeljini koji izlazi, u kontinuitetu, dva puta godišnje. Oikos Institut posvećen je konstantnom razvoju časopisa.

Na osnovu rješenja Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, broj 07.030-053-50-11/13, od 03.06.2013. godine, odobren je upis „Oikos institut“ d.o.o. Bijeljina u registar izdavača, pod rednim brojem 383.

U narednom periodu cilj nam je da energiju usmjerimo na dostizanje kvaliteta međunarodnog časopisa.

Misija časopisa je da naučnoj i stručnoj javnosti prezentuje aktuelne rezultate istraživačkog i stručnog angažovanja iz oblasti ekonomije, menadžmenta i poslovne informatike, kao i prikaze knjiga, naučnu i stručnu kritičku misao. Naglasak uređivačke  politike će biti na radovima istraživačkog karaktera.

Uređivanjem časopisa bavi se uređivački odbor sastavljen od uglednih nastavnika i saradnika, kao i renomiranih naučno istraživačkih institucija iz zemlje i inostranstva.

Svi objavljeni naučni i stručni radovi podliježu obaveznoj recenziji dva nezavisna recenzenta. Pozitivno recenzirani radovi objavljuju se na srpskom ili engleskom jeziku.