Održan IV internacionalni simpozijum Nova ekonomija

nelogo2016

 

 

 

 

 

 

ODRŽAN IV INTERNACIONALNI SIMPOZIJUM NOVA EKONOMIJA PRODUŽETAK GLOBALNE EKONOMSKE I FINANSIJSKE KRIZE ILI PRIJETEĆA NOVA RECESIJA

 

Četvrti Međunarodni naučni simpozijum Oikos Instituta na temu: Nova ekonomija: Produžetak globalne ekonomske i finansijske krize ili prijeteća nova recesija (The new economy: Extension of the global economic and financial crisis and threatening new recession) održan je 26 i 27. 05. 2016. godine, u prostorijama Oikos instituta u Bijeljini, prema ustaljenoj dinamici Oikos instituta.Radove za ovaj simpozijum prijavili su brojni autori iz više zemalja kao što su: Rusija, Albanija, Makedonija, rollup2Hrvatska, Srbija, Crna Gora i BiH.

Svi radovi koji su prošli anonimno duplo recenziranje, za koje postoji pozitivan stav Redakcije, glavnog i odgovornog urednika, biće objavljeni u tematskom broju časopisa Economics (časopisa za ekonomsku teoriju i analizu) koji će biti štampan do 25.06.2016. godine.

Zaključci Simpozijuma su:

1. Ovo je kriza neoliberalnog sistema, odnosno neoklasične škole ekonomskog mišlјenja. Nјeni pogledi i način rješavanja ekonomskih problema nisu rješenje za globalnu ekonomsku i finansijsku krizu, zapravo, na pomolu je nova recesija.

2. Nova recesija će zaustaviti privredni rast.

3. Potrebne su nove vizije, novi pogledi, nove kreacije, nove ideje i nova ekonomija, kako bi se došlo do novog ekonomskog sistema, digitalnog sistema. Mišlјenja smo da se samo znanjem može doći do digitalne ekonomije, tj. Nove ekonomije.

Zahvaljujemo se autorima, saradnicima i sponzorima koji su doprinijeli da ovaj simpozijum bude uspješan kao i svaki predhodni, čim ovaj simpozijum postaje tradicionalan u organizaciji Oikos instituta iz Bijeljine.

BOOK OF ABSTRACT 2016