Direktor Oikos instituta u posjeti Staropolska Szkoła Wyższa

Direktor Oikos instituta, prof. dr Zoran Mastilo, u posjeti Staropolska Szkoła Wyższa w Kielcach

Direktor Oikos instituta iz Bijeljine, prof. dr Zoran Mastilo, na poziv rektora “Staropolska Szkoła Wyższa w Kielcach”, dr Jana Telusa, bio je u posjeti ovoj školi od 09.10. do 12.10.2015. godine, povodom inaguracije generacije brucoša 2015/016. godine.

posljska1poljska7

poljska2poljska0poljska4

Povodom ove inaguracije bili su prisutni gosti iz zemalja EU, kao i drugih zemalja kandidata za članstvo u EU. Tom prilikom razgovarano je o poslovno-tehničkoj saradnji Oikos instituta i Staropoljskog univerziteta. Posebno je naglašena buduća saradnja na polju izdavaštva, posebno oko zajedničke saradnje na uredjivanju i izdavanju naučnog časopisa Economics.

Delegacija Crne Gore, u kojoj su bili prof. dr Rade Ratković – dekan Fakulteta za biznis i turizam u Budvi, kao i njegov saradnik u nastavi, Miško Rađenović, koji je ujedno i direktor Akademije znanja u Budvi, učinili da ovaj događaj protekne u što ljubaznijoj i svečanoj radnoj atmosferi. Pored ovih zvanica, grupi gostiju prisustvovao je i prof. dr Ilia Iliev sa Koledža Sveta Sofija.

Ljubazni domaćin, Rektor dr Jan Telus, iskoristio je priliku da se sa direktorom Oikos istituta, kao i gostima iz Crne Gore, uz dobro vino i prijatan meni, druži i nedeljom.poljska3 poljska8